Koppel je Apple Watch aan je nieuwe iPhone: stap voor stap uitgelegd

Koppel je Apple Watch aan je nieuwe iPhone: stap voor stap uitgelegd

Koppel je Apple Watch aan je nieuwe iPhone

Inleiding

Je hebt een nieuwe iPhone gekocht en wil je Apple Watch blijven gebruiken. Logisch, want de Apple Watch is onmisbaar voor veel mensen. Maar hoe koppel je je bestaande Apple Watch aan je nieuwe iPhone, zonder gegevens kwijt te raken? In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Maak een backup

Het allerbelangrijkste bij het koppelen van een Apple Watch aan een nieuwe iPhone is het maken van een backup. Zorg dat je de oude iPhone bij de hand hebt en maak een backup van je iPhone via iCloud of iTunes. Controleer of de iCloud-synchronisatie voor Gezondheid aan staat via Instellingen > je naam > iCloud > Gezondheid. Als je iTunes gebruikt, moet je je backup versleutelen, dit doe je door een wachtwoord op te geven.

Koppel de Apple Watch aan je nieuwe iPhone

Als je een backup hebt gemaakt, kun je de Apple Watch koppelen aan je nieuwe iPhone. Hieronder vind je de stappen die je moet nemen:

 1. Zorg dat je beide apparaten bij de hand hebt en dat ze zijn opgeladen.
 2. Houd de oude iPhone en de Apple Watch bij elkaar en open de Apple Watch-app op de oude iPhone.
 3. Tik op “Mijn Watch” en vervolgens op “Apple Watch verwijderen”.
 4. Bevestig dat je de Apple Watch wilt verwijderen door op “Verwijderen” te tikken.
 5. Zet de Apple Watch uit en herstart deze door de knop aan de zijkant lange tijd ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt.
 6. Open de Apple Watch-app op de nieuwe iPhone.
 7. Tik op “Starten” en volg de instructies op het scherm.
 8. Selecteer “Herstellen van een backup” als je een backup hebt gemaakt van de oude iPhone.
 9. Selecteer je backup en volg de stappen op het scherm.

Je Apple Watch is nu gekoppeld aan je nieuwe iPhone en alle gegevens zijn behouden.

Alternatieve manier

Heb je je nieuwe iPhone al ingesteld voordat je de Apple Watch koppelde, dan volg je deze stappen:

 1. Open de Apple Watch-app op je nieuwe iPhone.
 2. Tik op “Mijn Watch” en vervolgens op “Apple Watch verwijderen”.
 3. Bevestig dat je de Apple Watch wilt verwijderen door op “Verwijderen” te tikken.
 4. Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone:

  Zodra de backup van je oude iPhone is voltooid, ga je verder met de volgende stap. Verbind je Apple Watch met het oplaadstation en zorg ervoor dat het apparaat volledig is opgeladen. Ga vervolgens naar de Instellingen-app op je nieuwe iPhone en tik op “Bluetooth.” Zoek vervolgens naar je Apple Watch in de lijst met beschikbare apparaten en selecteer deze.

 5. Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone: 

  Je iPhone zal nu een code tonen op het scherm. Dit is de koppelcode die je nodig hebt om de Apple Watch te koppelen. Open de Apple Watch-app op je nieuwe iPhone en tik op “Start nieuwe koppeling.” Volg vervolgens de stappen op het scherm om de koppeling tussen je iPhone en je Apple Watch te voltooien.

 6. Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone: 

  Nu moeten je gegevens op je Apple Watch naar je nieuwe iPhone worden overgezet. Open de Apple Watch-app op je nieuwe iPhone en tik op “Mijn Watch.” Hier vind je de optie “Gegevens importeren.” Tik op deze optie en volg de stappen op het scherm om je gegevens over te zetten.

 7. Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone: 

  Zodra je gegevens zijn overgezet, kun je beginnen met het installeren van de apps die je op je Apple Watch wilt gebruiken. Dit kan eenvoudig worden gedaan via de Apple Watch-app op je iPhone. Ga naar “Mijn Watch” en tik op “Installeer apps.” Selecteer vervolgens de apps die je wilt installeren en tik op “Installeren.”

 8. Apple Watch koppelen met een nieuwe iPhone: 

  Nu is alles klaar! Je kunt nu van start gaan met het gebruik van je Apple Watch met je nieuwe iPhone. Geniet van al de functies en voordelen die het apparaat te bieden heeft.

  Als je problemen ondervindt bij het koppelen van je Apple Watch met je nieuwe iPhone, kun je altijd contact opnemen met Apple voor hulp en ondersteuning.

nl_BENL
Scroll naar boven

VANAF 1/04 TOT 15/04

-10%

Op iPad Reparatie

[ameliabooking]
×