Batterij van je iPad weigert op te laden? Lees hier hoe je het probleem kunt verhelpen

batterij ipad laad niet op

Problemen met het Opladen van de Batterij van je iPad

Wanneer de batterij van je iPad niet meer oplaadt, kan dit erg frustrerend zijn. Om dit probleem op te lossen, is het belangrijk om eerst de mogelijke oorzaken te begrijpen en vervolgens de juiste oplossingen toe te passen.

Oorzaken van een Niet-opladende iPad Batterij

Er zijn verschillende redenen waarom de batterij van een iPad niet meer oplaadt. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 • Defecte oplaadkabel of adapter: Een beschadigde of defecte oplaadkabel of adapter kan ervoor zorgen dat de iPad niet oplaadt.
 • Vuile of beschadigde oplaadpoort: Stof en vuil in de oplaadpoort kunnen de verbinding tussen de kabel en de iPad verstoren.
 • Softwareproblemen: Verouderde of beschadigde software kan ervoor zorgen dat de iPad niet herkent dat hij wordt opgeladen.
 • Hardwareproblemen: Interne hardwareproblemen, zoals een defecte batterij of oplaadpoort, kunnen ook de oorzaak zijn.

Mogelijke Oplossingen voor het Probleem

Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende oplossingen om de batterij van je iPad weer op te laden:

 • Controleer de oplaadkabel en adapter: Zorg ervoor dat de oplaadkabel en adapter goed werken. Probeer een andere kabel en adapter om te zien of het probleem daarmee opgelost is. Voor meer informatie, zie ipad laad niet meer op.
 • Reinig de oplaadpoort: Verwijder voorzichtig stof en vuil uit de oplaadpoort met een droge tandenstoker of een zachte borstel.
 • Update de software: Controleer of de iPad de nieuwste versie van iOS gebruikt. Zo niet, update de software via de instellingen.
 • Herstart de iPad: Een simpele herstart kan soms softwareproblemen oplossen die het opladen verhinderen. Lees meer hierover op ipad start niet meer op.
 • Kalibreer de batterij: Laat de batterij van de iPad volledig leeglopen en laad hem daarna volledig op zonder onderbrekingen. Dit kan helpen om de batterij weer optimaal te laten functioneren.

Als deze oplossingen het probleem niet verhelpen, kan het nodig zijn om professionele hulp in te schakelen. Onze experts bij FIXNOW staan klaar om je te helpen met ipad start niet op alleen apple logo en andere technische problemen.

Stappen om het Probleem op te Lossen

Wanneer de batterij van je iPad niet meer oplaadt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem te verhelpen.

Controleer de Oplaadkabel en Adapter

Een van de meest voorkomende oorzaken van oplaadproblemen is een defecte oplaadkabel of adapter. Controleer eerst of de kabel en adapter goed werken.

 1. Visuele Inspectie: Controleer de kabel op zichtbare schade zoals scheuren of breuken.
 2. Testen met een Andere Kabel: Probeer een andere kabel en adapter om te zien of het probleem hiermee wordt opgelost.
Status Oplaadkabel Actie
Geen zichtbare schade Test met een andere kabel
Zichtbare schade Vervang de kabel

Meer informatie over dit onderwerp vind je in ons artikel ipad laad niet meer op.

Herstart je iPad

Soms kan een simpele herstart van je iPad het probleem oplossen. Dit kan softwareproblemen verhelpen die ervoor zorgen dat de batterij niet oplaadt.

 1. Herstarten: Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat de schuifregelaar verschijnt. Schuif om uit te zetten. Houd na enkele seconden de aan/uit-knop weer ingedrukt om de iPad opnieuw op te starten.
 2. Geforceerde herstart: Als een normale herstart niet werkt, probeer dan een geforceerde herstart. Dit kan per model verschillen.
Model Geforceerde Herstart Methode
iPad met Home-knop Houd de Home-knop en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt
iPad zonder Home-knop Druk snel op de volume-omhoogknop, dan de volume-omlaagknop, en houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt

Bekijk ons artikel ipad start niet meer op voor meer gedetailleerde instructies.

Kalibreer de Batterij van je iPad

Kalibratie van de batterij kan helpen om de nauwkeurigheid van de batterijmeter te verbeteren en eventuele oplaadproblemen op te lossen.

 1. Volledig Opladen: Laad de iPad volledig op tot 100%.
 2. Volledig Ontladen: Gebruik de iPad totdat de batterij helemaal leeg is en de iPad vanzelf uitschakelt.
 3. Opnieuw Opladen: Laad de iPad opnieuw volledig op zonder onderbreking.
Stap Actie
1 Laad de iPad volledig op
2 Gebruik de iPad tot deze uitvalt
3 Laad opnieuw volledig op

Kalibratie kan enkele cycli nodig hebben voor het beste resultaat. Voor meer tips over het oplossen van problemen met een iPad, bekijk ons artikel ipad start niet op alleen apple logo.

Door deze stappen te volgen, kun je mogelijk het probleem van een niet-opladende iPad-batterij verhelpen. Als het probleem aanhoudt, kan het nuttig zijn om professionele hulp in te schakelen.

nl_BENL
Scroll naar boven

VANAF 1/04 TOT 15/04

-10%

Op iPad Reparatie

[ameliabooking]
×