Face ID reparatie

Face ID reparatie uitvoeren

Werkt het automatisch ontgrendelen van uw iPhone niet meer? FixNow kan u helpen met een Face ID reparatie. De functie van Face ID zorgt ervoor dat u eenvoudig uw mobiele telefoon kunt ontgrendelen. Maar wat als uw Face ID niet meer werkt? Dan kunt u nog altijd uw smartphone ontgrendelen met de toegangscode. Echter het gebruik van Face ID is zeer handig, snel en u bent er ook aan gewend geraakt. Vanaf de iPhone X is de Face ID een vaste functie op een Apple smartphone. Het ontgrendelen van uw telefoon middels een gezichtsherkenning is veilig en ook makkelijk. Werkt deze functie niet meer? Dan kunt u bij Fixnow een Face ID reparatie laten uitvoeren.

Face ID werkt niet meer

Face ID Herstellen face id reparatie

De functie Face ID werkt niet meer, vervelend, maar niet onoverkomelijk. FixNow helpt u namelijk om dit probleem te verhelpen. En misschien kunt u het zelf oplossen, middels onze iPhone tips voor Face ID werkt niet meer. Indien dit niet het geval is kan FixNow u zeker helpen met een Face ID reparatie. Wij zorgen ervoor dat u binnen een dag weer gebruik kan maken van uw gezichtsherkenning op uw Apple telefoon. Maar eerste geven we u een aantal tips, hoe u misschien zelf de gezichtsherkenning functie van Apple kunt herstellen, alvorens een Face ID reparatie te laten uitvoeren door FixNow.

Waarom werkt mijn Face ID niet?

Waarom Face ID niet meer werkt, kan verschillende oorzaken hebben. Het kan liggen aan het ontbreken van de laatste updates, uw persoonlijke instellingen, uw camera opname en TrueDepth camera. FixNow legt stap voor stap uit wat u zelf kunt doen. Indien dit het Face ID probleem niet oplost, dan is FixNow er om u uit de brand te helpen. Wij voeren met succes alle iPhone reparaties uit. Van een scherm vervangen tot iPhone scherm herstellen en scherm reparatie Apple Watch tot iPad scherm herstellen.

Oplossingen voor Face ID

1. Controleren op updates

Update de software van uw iPhone of iPad tot aan de nieuwste versie van iOS of iPadOS. En zorg ervoor dat uw iPhone of iPad model Face ID ondersteunt.

2. Controleer instellingen voor Face ID

Om uw Face ID instellingen te controleren gaat u naar Instellingen en vervolgens naar Face ID & Toegangscode. Controleer of Face ID is ingesteld en of de functies waarmee u deze probeert te gebruiken aan staan.

Face ID Instellingen

3. Controleer of de TrueDepth niet bedekt is

Verwijder alles wat de TrueDepth camera zou kunnen bedekken. Zoals vuil, een hoesje, of een telefoonbeschermer. Als u een iPad in liggende stand gebruikt, kijk dan of uw vinger of handpalm de TrueDepth camera niet bedekt. Is dat wel het geval, dan kan bovenaan het scherm een waarschuwing verschijnen met de tekst “Camera bedekt” met een pijl die naar de TrueDepth camera wijst.

4. Zorg ervoor dat uw gezicht niet geblokkeerd is

Zorg ervoor dat uw ogen, neus en mond volledig zichtbaar zijn voor de TrueDepth camera. Als uw neus en mond bedekt zijn, dan werkt de gezichtsherkenning niet. Als u een gezichtsmasker draagt en Face ID al met een masker heeft ingesteld, zorg er dan voor dat uw ogen niet geblokkeerd zijn. U kunt Face ID met een masker gebruiken op iPhone 12 en later met iOS 15.4 en later. Het kan zijn dat u de iPhone hoger moet houden als u een mondkapje draagt. Als uw een gezichtsmasker te hoog of te dicht bij uw ogen draagt, ontgrendeld uw iPhone wellich niet.

Face ID werkt met veel zonnebrillen, hoewel Face ID met een masker niet ontworpen is om met zonnebrillen te werken. Als u een zonnebril draagt die ontworpen is om bepaalde soorten licht te blokkeren, dan blokkeert uw zonnebril misschien het infrarood licht dat door de TrueDepth camera gebruikt wordt. Probeer Face ID te gebruiken zonder uw zonnebril op uw neus en wellicht heeft u geen Face ID reparatie van FixNow meer nodig.

5. Zorg ervoor dat uw gezicht naar de TrueDepth camera staat

Face ID werkt op iPhone alleen als deze in portretstand staat en iw gezicht naar de TrueDepth camera gericht is. Op een iPad kunt u de Face ID in elke stand gebruiken. De TrueDepth camera heeft een vergelijkbaar gezichtsveld als wanneer u een selfie neemt of een FaceTime gesprek voert. Of uw iPhone of iPad nu op een oppervlak ligt of dat u deze in een natuurlijke houding vasthoudt, zorg ervoor dat uw iPhone of iPad een armlengte of dichterbij (10-20 centimeter) van uw gezicht is.

6. Start toestel opnieuw op

Start uw iPhone of iPad opnieuw op en voer uw wachtwoord in. Probeer dan opnieuw Face ID te gebruiken.

7. Voeg een alternatief uiterlijk toe

Voor de meeste gebruikers zal Face ID voortdurend leren als ze veranderen. Als u een uiterlijk heeft dat er heel anders uit kan zien, kunt u een alternatieve verschijning instellen zodat Face ID u toch herkent.

8. Face ID opnieuw instellen

Als u nog steeds hulp nodig heeft, reset uw Face ID en stelt u het daarna opnieuw in. Ga naar Instellingen, tik op Face ID & Toegangscode en druk dan op Reset Face ID. Tik daarna op Face ID instellen om het opnieuw in te stellen.

Face ID reparatie service van FixNow

Als het nog steeds niet lukt om uw gezichtsherkenning toe te passen op uw Apple telefoon of tablet, neem dan contact op met de Face ID reparatie service van FixNow.

Alleen een getrainde technicus mag uw toestel onderhouden voor een Face ID reparatie. Onjuiste Face ID reparatie, kan ervoor zorgen dat de veiligheidsmechanismen niet meer goed werken, en kan gevaarlijke blootstelling en letsel aan ogen of huid veroorzaken. Laat daarom uw Face ID reparatie altijd uitvoeren door de ervaren expert van FixNow. Neem vandaag nog contact met ons op, via de chat of telefonisch voor een afspraak. Ook kunt u uw iPhone gratis verzenden naar FixNow.

Prijzen iPhone Face ID repareren